Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

ПОРЯДОК одержання посвідчення про право роботи з пестицидами

Дата: 12.02.2024 16:04
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами визначається постановою Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року №458.

              Цей Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами   або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з  торгівлею пестицидами.

      Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

      Постановою передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення  про право роботи з пестицидами, яка включатиме такі елементи:
• організацію та проведення навчання;
• тестування та видачу посвідчення;
• збільшено термін дії посвідчення з року до двох років;
• запровадження можливості проведення навчання у дистанцій формі.

   Згідно з даним Порядком, працівники підприємств, організацій, установ, фізичні особи-підприємці, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами, повинні пройти спеціальну підготовку з питань безпечного проведення робіт з пестицидами та отримати свідоцтво про проходження навчання та за результатами складання тестів (екзамену) отримати посвідчення про право роботи з пестицидами. 

     Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводиться територіальними органами Держпродспоживслужби в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством (згідно наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 25.02.2021 р. № 395 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України» від 13.02.2013 р. № 96)

   Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

    Допуски (посвідчення) на право роботи, пов'язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цієї постановою, є чинними  протягом строку, на який вони видані.

 

Державний фітосанітарний інспектор

ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області                          Тетяна КРАВЧЕНКО

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь