A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Подільське районне управління

Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує

Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує: до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF № 2023.8646, стосовно виявлення високого вмісту летючих компонентів і сильного неприємного запаху в силіконових чашках з ручками (походженням з Китаю), що експортувались з Республіки Словенія (відправник: Apollo d.o.o., Ptuj) до України (отримувач: ТОВ «ВЕСТ СЕЙЛ ГРУП», вул. Кольберга 3-А, м. Львів, 79013).

15:03 18.12.2023

До уваги сільгоспвиробників усіх форм власності!

   Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує про результати проведення фітосанітарного моніторингу.  https://odesa.consumer.gov.ua/.../2009-silgospvirobnikam...    В регіоні зафіксовано міграцію мишоподібних гризунів із місць резервації на крайові смуги посівів озимих зернових культур й озимого ріпаку, а також збільшення чисельності на багаторічних травах. По видовому складу переважають полівка звичайна і курганчикова миша.    Ці гризуни здатні завдати величезних збитків сільськогосподарському виробництву, як в польових умовах, так само й на складах, у зерносховищах та елеваторах. Харчуючись сходами озимих, гризуни утворюють у посівах залисини. Оселяючись в складських та житлових приміщеннях, вони пошкоджують продукти, тару та самі приміщення.      Враховуючи здатність мишоподібних гризунів до швидкого розмноження у сприятливих умовах, а також їх високу плодючість, чисельність їх і надалі зростатиме. За наявності трьох-п’яти й більше жилих колоній на 1 га необхідно застосовувати зернові отруйні принади (родентициди), які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».  https://mepr.gov.ua/.../derzhavnyj-reyestr-pestytsydiv-i.../    Застосування біологічних препаратів на основі бактерії Salmonella enteritidis var. викликають зараження гризунів мишиним тифом, що призводить до повної загибелі колонії.      Всі роботи з обмеження чисельності шкідливих організмів необхідно проводити при перевищенні економічного порогу шкодочинності, суворо дотримуючись правил техніки безпеки.  До роботи з пестицидами й агрохімікатами допускаються лише ті особи, які пройшли навчання та мають посвідчення на право роботи з пестицидами й агрохімікатами.

20:25 26.11.2023

ГРИБИ:ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ТА ПЕРША ДОПОМОГА

Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України. На території нашої країни росте майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.

16:42 17.10.2023

Дотримання прав на сорти рослин як об’єктів інтелектуальної власності, ліцензійних договорів та патентного права.

Усі відносини, що виникають у зв’язку з виведенням, використанням, захистом, відчуженням нових сортів рослин (селекційні досягнення) регулюються  Цивільним кодексом України, Законами України «Про охорону прав на сорти рослин», «Про насіння і садивний матеріал».

14:21 13.10.2023

Правильне харчування - основа здоров’я для наших дітей.

Здорове харчування є одним з визначальних факторів розумового розвитку, фізичної активності та хорошої успішності дітей шкільного віку. Правильне харчування підвищує опір організму до інфекційних захворювань та інших несприятливих факторів навколишнього середовища. Одним з основних завдань сучасної освітньої політики при організації навчально-виховного процесу є збереження здоров'я та формування здорового способу життя у підростаючого покоління. При цьому важливе значення має організація харчування учнів у навчальних закладах, дотримання фізіологічних та санітарних норм, забезпечення продуктами натурального походження з високою харчовою і біологічною цінністю, формування у шкільні роки відповідального ставлення дітей до власного здоров'я та вироблення навичок здорового способу життя, формування культури харчування з ранніх дитячих років. Саме з цією метою в Україні проводиться робота  з реформування системи харчування у навчальних закладах.

09:11 21.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь