Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Триває Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.

Дата: 29.09.2023 15:21
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Триває Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах.
 Початку повномасштабного вторгнення р.ф. на Україну  24 лютого 2023 року послугами Ананьївського відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості скористалося 58 внутрішньо переміщених осіб, з яких 11були працевлаштовані, 3 особи взяли участь  у суспільно корисних та громадських роботах, 3  направлені на професійне навчання.
 Станом на 29  вересня 2023 року в місцевій службі зайнятості обліковується 7 переселенців з небезпечних територій.
 Одна  внутрішньо переміщена особа отримала ваучер на навчання для здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації. Найбільш поширеними спеціальностями, за якими навчатимуться люди є психологія, соціальна робота, медсестринство тощо.
Крім того, наразі діє державна допомога роботодавцям, які надають робочі місця ВПО. Програма передбачає компенсацію за перші два місяці роботи в розмірі 6700 щомісячно. 2 роботодавці скористалися цією допомогою за працевлаштування 2 осіб із числа ВПО.
Понад 30 роботодавців з початку року співпрацювали з місцевою службою зайнятості та надали інформацію про вакансії. А на “Єдиному порталі вакансій”, який наразі налічує  тисячі пропозицій роботи по Одеському регіону, шукачі роботи, можуть здійснювати пошук вакансій самостійно. Або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram  та Viber.
На знімку ФОП з села Жеребково Заболотна Ольга Іванівна. Уклала договір з місцевою службою зайнятості про надання їй компенсації частини витрат , пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованої безробітної  на нове робоче місце.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь