Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Голова Одеської ОДА Олег Кіпер,16.08.2023р.

Дата: 16.08.2023 15:29
Кількість переглядів: 67

Українці незламні 🇺🇦

✅Попри всі перепони маємо позитивну динаміку в економіці регіону 

🏭Поступово відновлюється промисловість. Якщо у першому півріччі 2022 року промисловість області працювала на 55-60% довоєнних показників, то у 1 півріччі 2023 року це вже 70-80%. Позитив фіксуємо на переробних підприємствах, особливо з виробництва харчових продуктів, виробів з деревини та легкої промисловості.

📊Вагомий вклад в економіку регіону вклали підприємства торгівлі та послуг. Більша частина суб’єктів господарювання сфери торгівлі продовольчими товарами (як мережеві, так і невеликі магазини) не припиняли свою діяльність. 

🍽️Сфера послуг відновилася вже на 100%. Одещина один з небагатьох регіонів, де робота закладів сфери обслуговування (кафе, ресторани, торгові центри, кінотеатри) дозволена до 23:00. Йдемо на зустріч бізнесу і створюємо максимально комфортні умови. 

📈 Станом на 01 липня поточного року абсолютний приріст зареєстрованих підприємств (юридичних осіб) становить + 715, абсолютний приріст фізичних осіб-підприємців (ФОП)  + 2447. Дякую бізнесу за підтримку регіону в цей час 🤝

🌾Наші завзяті аграрії зібрали вже більше 3 млн тонн ранніх зернових та зернобобових. Умови, в яких їм доводиться зараз працювати, дуже нелегкі, але вони справжні герої. З початку 2023 року одеські аграрії отримали понад 3 млрд грн кредитних коштів на підтримку та розвиток бізнесу. Загалом це 841 агропідприємство, з яких 685 - учасники державної програми «Доступні кредити 5-7-9». 

💼Нещодавно також підписав розпорядження, яким відновив підтримку малого та середнього підприємництва в Одеській області. Програма передбачає компенсацію відсоткових ставок за кредитами. Заявки на участь в програмі ОВА розпочне приймати найближчим часом.

Важкі часи народжують сильних людей! Разом відновимо країну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь