A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

«Здоров’я рослин для збереження довкілля»

Дата: 03.05.2023 10:34
Кількість переглядів: 249

Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин. Це має на меті підвищити глобальну обізнаність про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та стимулювати економічний розвиток. Цей день є ключовою спадщиною Міжнародного року здоров’я рослин.

Мета цього заходу – донести до якомога більшого кола людей у всьому світі розуміння важливості дослідження рослин для розвитку сільського господарства, садівництва, лісництва, сталого виробництва високоякісних продуктів харчування та нехарчової продукції рослинного походження, та ролі рослин у збереженні навколишнього середовища. Забезпечення здоров’я рослин має важливе значення для життя на землі, і кожен з нас має відігравати певну роль.

«Рослини – це живі організми, джерело поживних речовин та кисню на землі. Від рослин залежить наше життя, і наше здоров’я, і здоров’я нашої планети. Рослини становлять 80% їжі, яку ми їмо, і виробляють 98% кисню, яким ми дихаємо.»

Шкідники та хвороби рослин спричиняють втрату до 40% світових продовольчих культур. Вони лишають мільйони людей їжі та завдають збитки сільському господарству. Захист рослин від шкідників та хвороб з економічного погляду набагато ефективніший, ніж усунення наслідків повномасштабних надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі здоров'ям рослин. Нерідко шкідники та хвороби рослин після того, як вони адаптувалися, викоренити неможливо, а на боротьбу з ними йде багато часу та засобів.

Зміна клімату та діяльність людини також впливають на здоров'я рослин, змінюючи екосистеми та зменшуючи біорізноманіття, створюючи нові ніші для розвитку шкідників. Міжнародні подорожі та торгівля спричиняють появу шкідників і хвороб у місцях, де їх раніше не було (карантинні організми), тим самим завдаючи великі збитки місцевим рослинам та оточуючому середовищу.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області щоденно стоїть на сторожі здоров’я рослин. Завдання, які виконують її територіальні органи спрямовані на зниження ризику появи шкідливих організмів, усунення негативних наслідків від використання пестицидів, контроль за торгівлею та використанням засобів захисту рослин, нагляд за виробництвом та реалізацією насіння та садивного матеріалу, який повністю відповідає сортовим, посівним та товарним якостям, впровадження у виробництво стійких сортів із застосуванням нових сучасних біотехнологічних підходів, наприклад, генної інженерії або використання біопрепаратів, ентомофагів тощо.

Захистимо рослини, збережемо планету для майбутніх поколінь!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь