A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Будинок побудував, а право власності не мав

Дата: 12.01.2023 13:59
Кількість переглядів: 80

У серпні 2022 року до юристів Любашівського бюро правової допомоги Подільський місцевий центр з надання БВПД звернувся пан Іван, який є власником житлового будинку, однак йому необхідно звернутися до суду та визнати право власності на нього.

💬👴🏻У 1988 році я отримав земельну ділянку на якій побудував будинок. Проживши довге та щасливе життя з дружиною, виростивши дітей, дочекавшись онуків я почав думати про спокійну старість. Разом зі мною та дружиною, проживає моя онука, яка допомагає нам по господарству, тому питання кому залишити у спадок будинок не виникало, однозначно їй. Тому вирішив скласти заповіт”,- розповідає пан Іван

Під час візиту до нотаріуса виявилось, що пан Іван не є власником будинку оскільки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно ❌ немає такої інформації. Далі чоловік звернувся до державного реєстратора, але провести державну реєстрації прав власності на житловий будинок, як виявилося неможливо, оскільки у наданому технічному паспорті та будівельному паспорті забудови земельної ділянки відсутній штамп про введення споруди в експлуатацію.

Тож аби підтвердити право власності на даний житловий будинок чоловікові необхідно звернутися до 👨‍⚖️ суду.

Правову допомогу надала юристка Світлана Жмурко, яка ознайомилась з наявними у клієнта документами та підготувала ✍🏻 позовну заяву про визнання права власності на нерухоме майно.

Взявши до уваги всі обставини справи, враховуючи інтереси заявника та відсутність заперечень з боку зацікавлених осіб, суд ⚖️ ухвалив рішення, яким задовольнив заяву та визнав право власності на будинок за паном Іваном.

👉З рішенням суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/106678789


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь