A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Кейс_БПД "Встановлення факту народження матері для набуття громаднста України"

Дата: 04.11.2022 13:42
Кількість переглядів: 110

Однією з підстав набуття громадянства України 🇺🇦 є територіальне походження, дана підстава є однією з найбільш поширених підстав отримання громадянства України, але у таких випадках обов’язково потрібно підтвердити факт територіального походження – факт народження близьких родичів в Україні.

У липні 2021 року до юристів Подільського бюро правової допомоги Подільський місцевий центр з надання БВПД звернулася пані Ольга, яка планувала отримати громадянство України, адже її покійна мати була громадянкою України. Однак, при зверненні до Державної міграційної служби України вона не змогла підтвердити факт народження матері на території України, оскільки свідоцтва про народження матері не збереглося.

Звернувшись до Державного архіву Одеської області клієнтці повідомили, що 📜 книги реєстрації актів про народження за 1940 рік вважаються втраченими у період окупації та воєнних дій 1941-1944 років, що унеможливлює витребування архівної довідки про народження пані Надії.

Працівники Подільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану здійснили перевірку серед поновлених актових записів за період з 1 січня 1944 року по 3 липня 2021 року, але даного актового запису не виявили.

Клієнтці видали 📃 Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про відсутність актового запису цивільного стану про народження матері та повідомили про неможливість його поновлення в досудовому порядку.

👉Тож встановити факт народження матері та території України та поновити актовий запис про її народження на підставі рішення суду це єдиний варіант, який був у пані Ольги аби вирішити своє питання щодо набуття громадянства України за територіальним походженням.

Уповноважена на надання правової допомоги юристка Христина Россяєва, ознайомилась з наявними у клієнтки документами та підготувала ✍🏻 заяву про встановлення факту народження особи.

З’ясувавши зміст заявленої вимоги, вивчивши матеріали справи, враховуючи інтереси заявниці та відсутність заперечень з боку зацікавлених осіб, суд ⚖️ задовольнив вимоги заявника та встановив факт народження особи.

💬💬Набути громадянство України за територіальним походженням можна не тільки тоді, коли особа, яка виявила бажання стати громадянином України, безпосередньо сама народилася або проживала на територіях відповідної країни, але й також, якщо там народився хтось із її близьких родичів (один з її батьків, дід або баба, рідні брат або сестра, син або донька тощо). Тобто, по суті доведеться зібрати з документів своєрідне «генеалогічне дерево» для того, щоб підтвердити свій родинний зв’язок», – коментує Христина Россяєва.

🟢Справа: № 505/85/22

👉З рішенням суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/106105519

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь