A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Оформлюєте мікрокредит?

Дата: 15.09.2022 14:04
Кількість переглядів: 436

 

??? У разі нагальної потреби в коштах можна швидко оформити мікрокредит, але потрібно бути уважним та враховувати всі переваги та недоліки такого виду кредиту. 
? Оскільки такі кредити видаються швидко та легко, вони значно дорожчі. 
? Переваги мікрокредиту:
? Потрібен мінімальний пакет документів: паспорт громадянина України, ідентифікаційний код платника податків, також потрібно заповнити анкету та пройти ідентифікацію та верифікацію особи.
? Швидкість оформлення. Кредит можна оформити онлайн. Кредитний договір підписується одноразовим паролем, який згідно із Законом України “Про електронні довірчі послуги” має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис чи кваліфікований електронний підпис.
Для цього потрібно ввести до спеціального поля заявки одноразовий ідентифікатор (код із SMS/Viber). Після чого гроші надходять на картку.
? Ризики та недоліки мікропозики:
? Фактична вартість мікропозики може відрізнятися від очікуваної. На вебсайті фінансових установ має бути зазначена загальна вартість кредиту з усіма комісіями і платежами, реальна річна процентна ставка, строки та суми, умови дострокового повернення, штрафні санкції у разі порушення умов кредитування тощо. Так само у рекламі споживчого кредиту має вказуватися реальна річна процентна ставка, максимальна сума та строк кредиту. Однак трапляються випадки, коли вартість кредиту може відрізнятися від очікуваної або рекламованої, бо фінансова установа вказує у своїх інформаційних матеріалах лише привабливу для споживача процентну ставку, наприклад, 1-2% за день користування кредитом. Це – пряме порушення, що може ввести в оману щодо фактичної загальної вартості такого кредиту. Будь ласка, повідомляйте про подібні порушення до Національного банку!
? Незрозумілі умови кредитування
Перш ніж оформлювати кредит, з’ясуйте його основні умови. Вебсайти фінансових установ містять чіткий перелік мінімально необхідної інформації: повну назву та контактну інформацію фінансової установи, відомості про ліцензію на послугу з надання кредитів, істотні характеристики кредиту у стандартизованому форматі. Так само істотна інформація міститься у кредитному договорі, який варто неодмінно прочитати перед підписанням. 
?  Трапляються кампанії, які не мають ліцензії на здійснення своєї діяльності.
Такі установи працюють нелегально, їхніми послугами користуватися не потрібно. Обирайте установи, які мають відповідні ліцензії. 
? Більше інформації про кредитні послуги читайте на #ЗнайСвоїПрава_Кредити https://promo.bank.gov.ua/know-your-rights-loans/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь