A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Вимушеній переселенці допомогли встановити факт належності документа для призначення пенсії

Дата: 05.08.2022 11:21
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

 

До Кельменецького бюро правової допомоги звернулася пані Наталя, яка була змушена переселитися до Дністровського району.

На новому місці жінка хотіла оформити пенсію за віком, але стикнулася з проблемою — у пенсійному фонді відмовили, бо у трудовій книжці зазначено її колишнє прізвище, а прослідкувати його зміну неможливо, оскільки у жінки не було на руках свідоцтва про шлюб та його розірвання. Отже, пані Наталі потрібно було звертатися до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

? «Мене все це дуже засмутило, думаю, це ж треба платити за послуги юриста, але кожна копійка на рахунку. Від знайомої я дізналася, що оскільки я ВПО, то можу отримати безоплатну правову допомогу у Кельменецькому бюро, тож звернулася туди», – розповідає пані Наталя.

Допомогти скласти процесуальні документи щодо встановлення факту належності правовстановлюючого документу та представляти інтереси пані Наталі в суді доручили юристці Альоні Луцик. Вона склала та подала до суду заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

? Рішенням Кельменецького районного суду заяву пані Наталі задовольнили повністю та встановили факт, який має юридичне значення для підтвердження відповідного стажу для виходу на пенсію за віком.

_______

? Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, суд розглядає якщо:

? за законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян;

? законодавство не передбачає іншого порядку їх встановлення;

? заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення;

? встановлення факту не пов'язується з наступним вирішенням спору про право (суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо з заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, вбачається спір про право, а якщо спір про право буде виявлений під час розгляду справи – залишає заяву без розгляду).

Заяву фізичної особи про встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів подають в порядку окремого провадження до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за місцем її проживання.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь