A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Допомога постраждалим від сексуального насильства

Дата: 26.07.2022 10:02
Кількість переглядів: 220

 

Фото без опису

Увесь цивілізований світ жахнувся від побачених кадрів в тих областях України, які стали на шляху наступу російських військових. До переліку страшних злочинів по відношенню до мирного населення входить і сексуальне насильство. І мова йде не лише про жінок, які проживають на тимчасово окупованих територіях, а й про чоловіків, дітей та людей похилого віку.

Люди, які постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, мають право на безоплатну допомогу:

?правову

?медичну

?соціальну

?психологічну

Дізнатися детальніше про те, як та де отримати ці послуги, можна з буклету «Допомога постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом».

Зокрема, юристи системи безоплатної правової допомоги надають консультації та роз’яснення з будь-яких правових питань.

«У травні цього року були внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, право на безоплатну вторинну правову допомогу отримали потерпілі від кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості, катування або жорстокого поводження під час воєнних дій чи збройного конфлікту», – повідомив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

У кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом вчинення сексуального насильства, для постраждалих забезпечується безоплатна допомога для:

представництва інтересів у судах;

складення документів процесуального характеру, зокрема: позовних заяв, клопотань, заяв до суду.

Тематичні буклети «Допомога постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом» розроблені Міністерство соціальної політики України і Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки проекту «Супровід урядових реформ в Україні», що фінансується урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International.

Друковані інформаційні матеріали отримали центри з надання безоплатної правової допомоги по всій Україні. Вони будуть використовуватися під час проведення правопросвітницьких заходів, а також розповсюджені у медичних закладах, відділках поліції, центрах психологічної підтримки, соціальних установах, місцях розміщення переміщених осіб тощо для оперативного інформування людей, які постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом.

«Така категорія злочинів не має терміну давності. Саме тому фіксація правоохоронними органами даного виду кримінальних правопорушень є дуже важливою для встановлення правосуддя та притягнення винних до відповідальності. Але не всі постраждалі готові відкрито говорити на цю тему. Проте якщо вони або їхні близькі побачать буклет з усією необхідною інформацією та контактами, постраждалі отримають юридичну, психологічну, медичну та соціальну допомогу, є надія, що вони зможуть розповісти правоохоронцям про пережите. Це допоможе звести до мінімуму наслідки насильства для постраждалих і провести реабілітаційні заходи, щоб повернути людину до нормального життя», – говорить заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД в Тернопільській області Світлана Бандура.

Дізнатися більше про отримання безоплатної правової допомоги та проконсультуватися з юристом можна телефоном, онлайн та у точках доступу.

Контактний центр безоплатної правової допомоги 0 800 213 103

Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Завантажити та роздрукувати буклет «Допомога постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом» - за посиланням https://drive.google.com/.../11qKR0cftEQPlQe6xnnlkP9.../view

SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь