Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

У Європі з 1 лютого запроваджуються нові правила в'їзду для туристів: що потрібно знати

Дата: 26.01.2022 15:23
Кількість переглядів: 169

 

Цифровий сертифікат про вакцинацію COVID ЄС тепер буде основним та визначальним фактором при перетині кордонів країн ЄС.

Країни Євросоюзу домовилися про скоординований підхід до заходів безпеки щодо поїздок у зв'язку із COVID-19. Згідно з новими правилами, які були прийняті 25 січня 2022 року, дозвіл на в'їзд до країн ЄС для туристів тепер залежатиме не від країни, з якої приїжджають громадяни, а від їхнього особистого санітарного статусу.

Нові рекомендації, які набудуть чинності з 1 лютого 2022 року, є відповіддю на значне збільшення кількості вакцинованих туристів та досить швидке поширення цифрового сертифікату ЄС COVID.

Зазначається, що обмежувальні заходи будуть застосовуватися з урахуванням стану здоров'я людини, а не через епідеміологічну ситуацію на регіональному рівні, за винятком тих випадків, де в регіонах буде зафіксовано підвищений рівень захворюваності, наприклад, у так званих «червоних зонах».

Це означає, що цифровий сертифікат COVID ЄС, виданий туристу, буде основним та визначальним фактором при перетині кордонів ЄС. У Раді ЄС також повідомили, що цей підхід буде застосовуватися до поїздок як на території Євросоюзу, так і за його межами.

«Мандрівники, які мають дійсний цифровий сертифікат COVID ЄС, не повинні зазнавати додаткових обмежень на вільне пересування», — йдеться у повідомленні.

Також з 1 лютого 2022 року набуде чинності і підзаконний акт, що вносить поправки до положень про цифрові сертифікати про вакцинацію. Якщо туристи не мають сертифікатів, після прибуття в ЄС вони повинні будуть складати ПЛР-тест.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь