A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

У Європі з 1 лютого запроваджуються нові правила в'їзду для туристів: що потрібно знати

Дата: 26.01.2022 15:23
Кількість переглядів: 151

 

Цифровий сертифікат про вакцинацію COVID ЄС тепер буде основним та визначальним фактором при перетині кордонів країн ЄС.

Країни Євросоюзу домовилися про скоординований підхід до заходів безпеки щодо поїздок у зв'язку із COVID-19. Згідно з новими правилами, які були прийняті 25 січня 2022 року, дозвіл на в'їзд до країн ЄС для туристів тепер залежатиме не від країни, з якої приїжджають громадяни, а від їхнього особистого санітарного статусу.

Нові рекомендації, які набудуть чинності з 1 лютого 2022 року, є відповіддю на значне збільшення кількості вакцинованих туристів та досить швидке поширення цифрового сертифікату ЄС COVID.

Зазначається, що обмежувальні заходи будуть застосовуватися з урахуванням стану здоров'я людини, а не через епідеміологічну ситуацію на регіональному рівні, за винятком тих випадків, де в регіонах буде зафіксовано підвищений рівень захворюваності, наприклад, у так званих «червоних зонах».

Це означає, що цифровий сертифікат COVID ЄС, виданий туристу, буде основним та визначальним фактором при перетині кордонів ЄС. У Раді ЄС також повідомили, що цей підхід буде застосовуватися до поїздок як на території Євросоюзу, так і за його межами.

«Мандрівники, які мають дійсний цифровий сертифікат COVID ЄС, не повинні зазнавати додаткових обмежень на вільне пересування», — йдеться у повідомленні.

Також з 1 лютого 2022 року набуде чинності і підзаконний акт, що вносить поправки до положень про цифрові сертифікати про вакцинацію. Якщо туристи не мають сертифікатів, після прибуття в ЄС вони повинні будуть складати ПЛР-тест.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь