Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

НІКОЛИ НЕ ЗДАВАЙСЯ!

Дата: 23.12.2021 15:44
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

В усьому світі приділяється велика увага тому, аби люди з інвалідністю не зазнавали дискримінації. Україна також взяла на себе зобов’язання забезпечувати й заохочувати повну реалізацію прав й основоположних свобод всіма особами з інвалідністю без будь-якої дискримінації.

Мова йде про Конвенцію про права осіб з інвалідністю і Факультативний протокол до неї, що набрали чинності 6 березня 2010 року.

 

Конвенція про права осіб з інвалідністю не є першим міжнародним документом з прав людини, що гарантує таким особам рівні з усіма іншими громадянами можливості. Проте, на відміну від попередніх документів, вона передбачає для осіб з інвалідністю значно вищий рівень захисту, оскільки детально визначає всі права, якими вони можуть користуватися.

 

За офіційними даними в Україні бальше 2 млн 600 тис. осіб з інвалідністю, тобто більше 6% населення країни.Фото без опису

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» особи з інвалідністю володіють усією повнотою соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод, закріплених Конституцією України, законами України та міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Тобто, не існує якихось особливих чи окремих прав для осіб з обмеженими можливостями. Права людини в кожного однакові, питання лише в перешкодах на шляху до їхньої реалізації.

Соціальний захист осіб з інвалідністю є складовою діяльності держави, що полягає у наданні пенсії, державної допомоги, компенсаційних та інших виплат, пільг, соціальних послуг, здійсненні реабілітаційних заходів, встановленні опіки (піклування) або забезпеченні стороннього догляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь