A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

Дата: 03.12.2021 22:18
Кількість переглядів: 417

Фото без опису
Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою.
 Проведення Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. Нажаль в нашій країні  багато проживає дітей з обмеженими можливостями, які потребують соціального захисту.
Діти з інвалідністю, або діти з особливими потребами, – це діти з фізичними, інтелектуальними, сенсорними та руховими обмеженнями, а також з емоційно-правовими та адаптаційними проблемами, що потребують комплексної допомоги внаслідок соціальних, психологічних, медичних обмежень. Інвалідність у дітей – значне обмеження життєдіяльності, що призводить до соціальної дезадаптації внаслідок порушення розвитку та росту дитини, втрати контролю за своєю поведінкою, а також здатності до самообслуговування, пересування, орієнтації, спілкування, трудової діяльності в майбутньому.
Держава не тільки сприяє у навчанні чи здобутті професії, а й бере під свою опіку зовсім маленьких дітей, які потребують особливої уваги. В країні функціонують понад 1,6 тисяч спеціальних дошкільних закладів, покликаних розвивати і формувати таких дітей, відновлювати їхнє здоров”я, гарантувати соціально-психологічну реабілітацію та адаптацію. У спеціальних дошкільних закладах проводяться корекційно-відновлювальні заняття з предметно-практичного навчання, лікувальної фізкультури, логопедії, соціально-побутової, просторової орієнтації, розвитку слухового, зорового, дотикового сприймання та комунікативної діяльності, формування вимови і мови з метою корекції порушень. Фондами постійно надається фінансова підтримка цим закладам, а також спеціалізованим школам-інтернатам, іншим навчальним закладам для покращення умов навчання та здобуття професій дітьми із особливими потребами. 
Основним завданням, яке визначив Уряд, є гарантування умов, в яких кожна дитина із особливими потребами знайде гідне місце в суспільстві та самореалізується як особистість. Від того, наскільки якісною і своєчасною буде сьогодні наша допомога дітям, як сьогодні ми переймаємося здоров’ям і долею кожної дитини, залежить майбутнє нашої держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь