A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Пенсії та субсидії в декілька кліків — як працюють нові послуги на порталі Дія. Мінцифра презентувала 7 нових соціальних послуг у Дії сьогодні під час Online Summit.

Дата: 29.11.2021 09:27
Кількість переглядів: 298

10 мільйонів українців користуються соцпослугами щороку. Соцоргани отримують 18 млн паперових заяв на рік, які можна було б зберегти завдяки цифровізації. Дія уже стала інструментом здорової комунікації між людиною і державою.

????Ми робимо все, щоб державні сервіси були зручними та зрозумілими у кожній сфері. Саме тому ми зробили найпопулярніші соцпослуги на порталі Дія так, як звикли, — без черг, у декілька кліків та максимально простими для всіх.

Які нові послуги доступні на порталі Дія?

?Оформлення субсидій. Раніше треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу папірців або ж навіть їхати до райцентру. Зараз 30 хв на заповнення заяви на порталі Дія у зручний для вас час і жодної ксерокопії документа.

?Призначення та переоформлення пенсій онлайн, не витрачаючи жодної хвилини у чергах. Заповнюєте анкету, завантажуєте необхідні документи та надсилаєте заявку. Процес максимально автоматизований, щоб кожен міг легко це зробити.

?ОК-5, ОК-7, витяг з реєстру застрахованих осіб та довідка про доходи пенсіонера. Довідки можна згенерувати на порталі Дія в декілька кліків. Нікуди ходити для цього не потрібно. Необхідна довідка сформується та надійде на вашу електронну пошту.

????Окрім цього, партнери Мінцифри презентували програму доступності та безбар’єрності, яка була створена за міжнародними стандартами. Адже мета команди Мінцифри — зробити цифрові сервіси максимально доступними для всіх українців, зокрема, для людей з інвалідністю та людей старшого віку.

Проєкти реалізовує Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Швеції, Програма EGAP Фонд Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, та за підтримки проєкту USAID Ukraine - USAID Україна/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту

EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь