A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Попередження безвісного зникнення дітей

Дата: 19.11.2021 13:26
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

ПОПЕРЕДЖЕННЯ БЕЗВІСНОГО ЗНИКНЕННЯ ДІТЕЙ

 

  Одеським обласним центром соціальних служб було проаналізовано інформацію Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області про усунення причин та умов, що сприяють безвісному зникненню дітей. Згідно статистики, за 10 місяців 2021 року до територіальних органів поліції ГУНП в Одеській області надійшли заяви щодо зникнення 920 дітей, з числа яких 451 дівчинка та 469 хлопчиків, у переважній більшості віком від 16 до 17 років.

Територіальними підрозділами поліції в Одеській області зареєстровано: 26 фактів залишення місця проживання неповнолітніми, які перебувають під опікою; 24 факти залишення дітьми закладів соціального захисту дітей; 7 фактів залишення місця проживання усиновлених дітей; 6 фактів залишення місця мешкання вихованцями дитячого будинку сімейного типу; 4 факти залишення дітьми інтернатних закладів; 4 факти залишення постійного місця проживання дітей, які виховуються в родинах, що перебувають в складних життєвих обставинах; 4 факти залишення прийомної сім 'ї.

 

До основних причин, що зумовлюють дитину до залишення місця проживання, відносять:

Економічні економічна криза, бідність сімей з дітьми, безробіття або надмірна зайнятість батьків, експлуатація батьками праці дітей

Соціальні ослаблення сімейних традицій, криза сім’ї, збільшення розлучень, жорстоке поводження з дітьми

Психологічні уразливість дитячої психіки, прагнення дитини до незалежності, недоліки виховання

Медичні поширення алкоголізму, наркоманії, зростання генетично обумовлених психічних захворювань серед дорослого населення та дітей

Правові недостатньо чітко розроблений механізм профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності

Педагогічні негативний мікроклімат у шкільному колективі, незадовільний стан розвитку дитячих позашкільних закладів тощо.

 

В основній групі ризику перебувають діти підліткового віку. Діти такого віку є уразливими, оскільки не здатні об? єктивно оцінити ризики своїх дій, та, як правило, можуть піддаватися негативному впливу з боку інших: однолітків, дорослих, телебачення, кіберпростору, спілкування з незнайомцями в соціальних мережах.

 

Однією з найпоширеніших причин зникнення є складні стосунки з батьками через те, що діти, намагаючись довести свою незалежність та самостійність, покидають рідну домівку, не сповістивши рідних про свої наміри. Проте не слід виключати випадки, коли зникнення дитини відбувається проти її волі, шляхом насильницьких дій.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь