A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Українці з паспортами-книжечками зможуть змінити місце проживання онлайн — Уряд схвалив постанову

Дата: 11.11.2021 16:51
Кількість переглядів: 239

Українці, що мають паспорти-книжечки, зможуть змінити місце проживання онлайн у Дії. Уряд ухвалив зміни до постанови про експериментальний проєкт щодо зміни місця реєстрації в електронній формі. 

Підтвердити місце реєстрації можна буде завдяки електронному витягу, який отримуватимемо на порталі Дія. 

Замість ходіння по декількох установах та довгих очікувань — 10 хвилин на заповнення заяви та доба — на її опрацювання в Дії. 

Як змінити місце реєстрації з паспортом-книжечкою? 

  • На порталі Дія вибрати пункт «‎Реєстрація місця проживання» та заповнити заяву. 

  • Власник житла, де ви мешкаєте, зможе підтвердити запит та дозволити зареєструватися в житлі, яке внесено до реєстру нерухомого майна. 

  • Дані про нове місце проживання після опрацювання заяви реєстратором з’являться в реєстрі територіальної громади, а зняття з попереднього місця також відбудеться автоматично. Послуга буде надана протягом однієї доби. 

Зараз зміна місця реєстрації онлайн працює для власників ID-карток у 7 містах. Послуга вже доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу та Маріуполя. Постанова дає змогу до моменту набуття законом чинності запустити експериментальний проєкт для жителів всієї країни, зокрема власників паспортів-книжечок.

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила в цілому закон про зміну місця реєстрації онлайн. З грудня регіони почнуть поступово переходити на електронну зміну місця реєстрації. 

Завдяки цьому реєстрація місця проживання буде декларативною — людина просто на порталі Дія зможе вказати адресу, за якою фактично проживає, і отримати підтвердження від власника житла. Жодних папірців чи походів у ЦНАП. А чоловіки не мусять щоразу відвідувати військкомати при переїзді — вони отримуватимуть цю інформацію автоматично. 

Закон дозволяє отримати вторинну та третинну медичну допомогу, оформити пенсію за місцем фактичного проживання. А також гарантує захист прав власника на своє майно. У XXI столітті люди можуть вільно переміщатися країною та не повинні залежати від штампів у паспорті. 

Проєкт реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, за співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь