A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ ОДА СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ ВИСТУПИВ НА СЕСІЇ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 03.11.2021 15:31
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

Сьогодні, в рамках засідання Х сесії Одеської міської ради, виступив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, який поінформував депутатів міської ради про результати робочого візиту до Одеської області Президента України Володимир Зеленський та підсумки засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Сергій Гриневецький закцентував увагу на головних питаннях, які розглядалися під час Конгресу: стан протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19; початок опалювального сезону; розвиток портів України; презентація пропозицій щодо комплексного розвитку Одеського регіону, зокрема, проект стратегії розвитку міста Одеси.

«Відповідно до Постанови Кабміну для Одещини передбачено 14 млн грн для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я. Одеська ОДА забезпечила співфінансування у сумі 24 млн грн. Планується закупити 5 кисневих станцій та 6 кріогенних ємностей в медичні заклади міст Одеса, Чорноморськ, Білгород-Дністровськ, Біляївка, а також в Тарутинську, Доброславську, Сафянівську, Овідіопольську територіальні громади» - наголосив під час виступу на сесії Сергій Гриневецький.

Щодо стану проходження опалювального сезону, то голова Одеської ОДА підкреслив, що в області забезпечено виконання постанови КМУ від 25 жовтня 2021 року №1102 щодо відновлення газопостачання бюджетним закладам. Завершуються процедури укладення угод на постачання газу з «Нафтогаз трейдінг». Окремо взято на контроль питання тарифу за розподіл газу, послуга якого надається АТ «Одесагаз», яке виникло у зв’язку із припиненням діяльності Одеського припортового заводу.

«Забезпечення стабільного функціонування та розвиток морегосподарського комплексу є одним із пріоритетів нашої діяльності. В першу чергу хочу наголосити на тому, що Уряд дослухається до нашої ініціативи щодо необхідності приватизувати малі порти, віддати в концесію порти середньої потужності, а найуспішніші залишити у державній власності. Отже, вже найближчим часом очікуємо приватизацію Білгород-Дністровського та Усть-Дунайського портів. У 2022 році планується концесія Одеського, Чорноморського та Ізмаїльського портів. Також прийнято рішення залишити порт Південний у державній власності та розвивати шляхом розбудови терміналу експортних вантажів та будівництва комплексу вагоноперекидача. Наразі триває будівництво нової бетонної дороги до Одеського порту. Вона стане безкоштовною альтернативою наявній платній дорозі. У 2022 році її будівництво буде завершено. Також у 2022 році планується завершення будівництва хвилелому в Одеському порту» - зауважив Сергій Гриневецький.

Окрім того, голова обласної державної адміністрації закцентував увагу присутніх на стратегічних проєктах, які сприятимуть комплексному розвитку Одеського регіону – це:

• підготовка до будівництва повітряної лінії 330 кВ «Новоодеська-Арциз» вартістю 1,3 млрд грн,

• будівництво дороги М-15 «Одеса-Рені» в обхід Республіки Молдова через с. Паланка,

• будівництво автодороги «Одеса-Рені» за новим напрямком з шестикілометровим мостовим переходом через Дністровський лиман,

• реконструкція дороги М-14 «Одеса-Мелітополь-Новоазовськ» на ділянці Одеса-Миколаїв-Херсон шляхом її розширення до 4 смуг та доведення до першої категорії,

• проєкти з відновлення зрошення на Одещині,

• розвиток сільського господарства,

• вирішення проблемних питань розвитку виноградарства та виноробства в Одеській області,

• забезпеченість області питним водопостачанням,

• реконструкція злітно-посадкової смуги та будівництво нового терміналу міжнародного аеропорту «Ізмаїл»,

• ремонт «дамби» Хаджибейського лиману та дороги в обхід Одеси,

• функціонування стратегічних підприємств області, зокрема, Одеського нафтопереробного заводу, Одеського припортового заводу та запуск сучасного технологічного підприємства з цинкування металовиробів у місті Теплодар.

«Хочу наголосити на тому, що у реалізації озвучених сьогодні проєктів розвитку регіону ми користуємося підтримкою депутатського корпусу усіх рівнів. Зазначу, що основоположними документами при формуванні пропозицій щодо комплексного розвитку Одеського регіону стали Укази Президента України Володимира Зеленського «Про Стратегію національної безпеки України» та «Про Стратегію людського розвитку». У нас сьогодні є унікальна можливість реалізувати значну кількість стратегічних розвиткових проєктів, які у майбутньому значно підвищать рівень життя мешканців Одещини. А відповідно до «Стратегії розвитку Одеської області до 2027 року» та «Стратегії економічного та соціального розвитку міста Одеси до 2022 року» визначальним пріоритетом є якість та безпека життя наших мешканців» - сказав виступаючи на засіданні Х сесії Одеської міської ради, виступив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь