A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська сільська територіальна громада Подільського району Одеської області
Одеська область, Подільський район

Експерти озвучують цифру близько 130 тис. зруйнованих чи сильно пошкоджених житлових будинків. Хто і як буде відшкодовувати збитки? Що для цього треба зробити власнику зруйнованого майна?

Дата: 16.12.2022 10:17
Кількість переглядів: 101

#БПД_МешканцямЗвільненихТериторій

За більш ніж 8 місяців повномасштабної війни сотні тисяч українців залишилися без власного 🏠житла внаслідок його знищення або пошкодження російськими ☠️💥окупантами. Експерти озвучують цифру близько 130 тис. зруйнованих чи сильно пошкоджених житлових будинків. Хто і як буде відшкодовувати збитки? Що для цього треба зробити власнику зруйнованого майна?

У 📹відеоролику розповідаємо про кроки, які необхідно зробити якнайшвидше. ❗️ Якщо цього не виконати зараз, потім буде складніше отримати відшкодування.

1️⃣ Зафіксувати факт знищеного чи пошкодженого майна (фото- чи відео- фіксація і обов'язково з прив'язкою до місцевості).

2️⃣ Підготувати документи, які підтверджують право власності на зруйноване чи пошкоджене майно.

3️⃣ Звернутися до правоохоронних органів з метою ініціювання кримінального провадження за фактом нанесення шкоди майну та отримання процесуального статусу потерпілої особи.

4️⃣ Звернутися до військово-цивільних адміністрацій за місцем розташування зруйнованого чи пошкодженого майна із заявою щодо адресної допомоги

5️⃣ Звернутися до юриста, адвоката або правозахисних організацій, які підкажуть та/або допоможуть підготувати позов для вирішення справи в судовому порядку з метою отримання максимально повного відшкодування збитків.

Пам'ятайте, що процес відшкодування збитків, завданих майну, може бути тривалим, перш ніж людина отримає реальну компенсацію, можуть пройти роки. Проте не втрачайте надії, боріться, і пам'ятайте, що по юридичну пораду можна звернутися до системи безоплатної правової допомоги.

Відео виготовлене за сприяння мережі правових клубів Правокатор, ГО "Громадянська мережа ОПОРА" у межах проєкту "Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства", що впроваджується ІСАР "Єднання за фінансової підтримки ЄС.

______

Контакт-центр системи БПД 📞0 800 213 103 (щодня на зв'язку, в будні з 08:00 до 19:00 та вихідні з 09:00 до 18:00. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні. Для дзвінків з-за кордону номер +38(044) 363 10 41 (вартість за тарифами оператора). Усі сервіси системи БПД ➡️ https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь